Ayurvéda doporučuje Cultured Ghee - ghí vařené z probiotického másla.
Máslo, ze kterého je ghí uvařeno, je certifikováno jako bio produkt.
Rozdíl mezi čajovým máslem a probiotickým máslem.
Je-li jako surovina pro výrobu ghí použito čajové máslo, které je k mání v naší domovině z 99%, je ghí vařeno spolu s laktózou a laktóza je odstraněna až při cezení ghí.
Je-li jako surovina pro výrobu másla použit smetanový jogurt, obsahuje máslo místo laktózy kyselinu mléčnou, laktóza byla snězena jogurtovou kulturou a přeměněna na kyselinu mléčnou. To je jeden z rozdílů mezi kultivovaným ghí (Cultured Ghee) a nekultivovaným ghí.
Kyselina mléčná je složka příznivá pro trávení.
Protože kultivované organické ghí obsahuje kyselinu mléčnou, působí jako mléčný výrobek šetrněji k trávení a napomáhá rychlejšímu trávení u lidí citlivých na mléko. Lidé se závažnou intolerancí laktózy mohou bezpečně konzumovat produkty z kultivovaného ghí. V tomto druhu ghí bakterie Lactobacillus zpracovala laktózu na kyselinu mléčnou, která nevyvolává intoleranci laktózy.
.
Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. Ale i když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Ačkoliv na Západě ještě není příliš známé, ve východních kulturách je používáno již tisíce let. Ajurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení. Zároveň je považováno za nejlepší produkt pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Jako přečištěné máslo je ghí přirozeně bezlepkové a díky nulovému obsahu laktózy je vhodný i pro ty, kteří mají problémy s intolerancí mléčné bílkoviny.
Objem: 0,72 l
Výrobce: MÁDHAVA
Hmotnost balení: 600 g
Složení: Máselný tuk min. 99%
Skladování: skladovat v suchu, temnu a chladu do 25°C.
Trvanlivost: min. 12 měsíců
Země původu: ČR
Bez plastového obalu: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Typ mléka: Kravské