Cultured Ghee (máslo ze zakysané smetany, z biochovu) 250g / 330ml .

Kód: B2
270 Kč –7 %
b2 mas
270 Kč –7 % 250 Kč
Skladem

Cultured Ghee - ghí vařené z probiotického másla.

Máslo, ze kterého je ghí uvařeno, je certifikováno jako bio produkt.

Rozdíl mezi čajovým máslem a probiotickým máslem.

Je-li jako surovina pro výrobu ghí použito čajové máslo, které je k mání v naší domovině z 99%, je ghí vařeno spolu s laktózou a laktóza je odstraněna až při cezení ghí.
Je-li jako surovina pro výrobu másla použit smetanový jogurt, obsahuje máslo místo laktózy kyselinu mléčnou, laktóza byla snězena jogurtovou kulturou a přeměněna na kyselinu mléčnou. To je rozdíl mezi kultivovaným ghí (Cultured Ghee) a nekultivovaným ghí.

Kyselina mléčná je složka příznivá pro trávení.
Protože kultivované organické ghí obsahuje kyselinu mléčnou, působí jako mléčný výrobek šetrněji k trávení a napomáhá rychlejšímu trávení u lidí citlivých na mléko. Lidé se závažnou intolerancí laktózy mohou bezpečně konzumovat produkty z kultivovaného ghí. V tomto druhu ghí bakterie Lactobacillus zpracovala laktózu na kyselinu mléčnou, která nevyvolává intoleranci laktózy.

Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. Ale i když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Ačkoliv na Západě ještě není příliš známé, ve východních kulturách je používáno již tisíce let. Ajurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení. Zároveň je považováno za nejlepší produkt pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Jako přečištěné máslo je ghí přirozeně bezlepkové a díky nulovému obsahu laktózy je vhodný i pro ty, kteří mají problémy s intolerancí mléčné bílkoviny.

Objem: 330 ml
Výrobce: MÁDHAVA
Hmotnost balení: 250 g
Složení: Máselný tuk min. 99%
Skladování: skladovat v suchu, temnu a chladu do 25°C.
Trvanlivost: min. 12 měsíců
Země původu: ČR
Bez plastového obalu: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Typ mléka: Kravské

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ghí je základ indického vaření jako olivový olej v italské kuchyni. Je také užívaný nejlepšími francouzskými kuchaři. Má velmi vysoký bod zápalnosti, a proto během vaření či smažení nekouří. Dobře se pojí se širokou škálou koření, a má vynikající vůni a ořechovou chuť. Žádný olej na vaření se nemůže rovnat ghí pro jeho příjemnou příchuť a schopnost strávení. Můžeme ho použít všude tam, kde ostatní tuky - tedy k pečení, smažení, dušení zeleniny, zjemnění pokrmů, nebo jako přísadu do různých sladkých moučníků. Potírají se jím čapáty i jiné indické placky. Sladkosti z ghí dlouho vydrží, jsou dobře stravitelné a přinášejí mnoho energie. Máslo je obvykle balené ve fólii, pro ochranu před světlem, vstřebání chutě, ztráty vlhkosti a barvy. Máslo může být uložené ve svém originálním balení v ledničce po 2 až 3 měsíce. Může se také nechat zmrazit, ale začíná pak ztrácet některé z jeho chutí. Ghí je tradičně udržované mnoho měsíců bez chlazení. Vydrží téměř neomezeně dlouhou dobu bez jakýchkoliv konzervačních látek. Máslo nakonec zežlukne, je-li skladováno při pokojové teplotě, ghí nikoli. Je to vlhkost v másle, která podporuje rozklad. Jelikož je ghí prosté vlhkosti, žádný takový problém nemá. Pouze tak si udrží svou originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je to tedy i praktický způsob jak uchovat máslo.